Over B-group

Bij B-group hebben we de sterke overtuiging dat succesvol bouwen niet begint met wat je kan, maar met hoe je het aanpakt.

Ieder in zijn of haar eigen discipline.

Want bouwen kan je nooit alleen.
In het bouwproces werk je altijd in grote afhankelijkheid van elkaar. Als partners in de keten.

Maar partner zijn, is nog niet hetzelfde als goed samenwerken.

 

Samen

Hoe komt dat?

Ten eerste: elk project wordt als uniek ervaren.

Ten tweede: denken in processen is niet vanzelfsprekend in de bouw.

En ten derde: goed samenwerken is een uitdaging.

Dat los je niet zomaar op, maar het kan wel!

Wij doen het zo (en anders doen we het niet) :
1. We werken extreem systematisch. We zetten een stapje terug als het moet, en drie vooruit als het kan.
2. We geven maximale openheid. Alle kaarten op tafel!
3. Vanaf dag één trekken we met alle partijen samen op. Gelijktijdig én gelijkwaardig.

Dat is wat wij noemen Samen. Gebouw. Bewust.

Bewuste keuzes maken

B-group creëert, fundeert en realiseert gebouwen vanuit deze gedachte.

We doen dit met een divers en energiek team van oplossingsgerichte mensen. En met opvallend veel aandacht voor een inzichtelijk bouwproces.

Bewust keuzes maken is voor ons vanzelfsprekend. Door rekening te houden met de omgeving dichtbij en de wereld als geheel. We wegen altijd zorgvuldig alle voor- en nadelen en zoeken altijd de beste balans. Daarmee lukt het ons steeds weer om heel efficiënt heel waardevolle én heel fraaie gebouwen te realiseren.

Misschien de volgende keer met jou!

B-group bestaat uit de volgende entiteiten:

Vormgever van beleving

Ontwerpbureau B-too staat voor oorspronkelijke en sprankelende architectuur en interieurontwerpen. Dat doen we voor bedrijven en particulieren die waarde hechten aan professionals die u begrijpen en aanvoelen. Met gevoel voor humor, inlevingsvermogen en volop bezieling verstaan wij de kunst van design en vormgeving: dat zijn onze kernwaarden.

B-too heeft kennis van zaken. Wij verkopen geen interieurs. Wij ontwerpen plaatsen waar mensen zich goed voelen. Nooit bedacht vanachter een bureau. Daarvoor kijken we rond, voelen we de ruimte, ontmoeten we mensen en luisteren we naar uw verhalen.

Fanatieke bouwverbeteraars

B-invented is een ingenieursbureau met een aanpak die bij je moet passen. Wij doen het namelijk anders dan anderen.

Ons doel is om het proces van jouw bouwproject te optimaliseren. We willen dit proces rechtlijnig maken en de loops zo klein mogelijk. Dit betekent dat we een knelpunt snel ontdekken en het makkelijk oplossen. Daarom stemmen we vanaf het begin onze ontwerpen en berekeningen af op jouw eigen wensen als opdrachtgever en de kenmerken van alle andere partijen die bij de bouw betrokken zijn. Doordat we die kennis en vakmensen vooraf bij elkaar brengen kunnen we het totale bouwproces optimaliseren.

Zo verloopt de uiteindelijke realisatie soepel, zonder zorgen en met complete budgetbeheersing.

Slim in de basis!

Onderbouwconstructies worden al decennia lang op dezelfde manier gemaakt. Bovendien zijn er veel verschillende partijen bij het proces betrokken. 

De B-smart funderingsmethodiek is niet ontwikkeld om een nieuw product op de markt te brengen, maar was nodig om het complete bouwproces van onderbouwconstructies te optimaliseren. 

B-smart heeft het onderbouwproces in alle opzichten slim gemaakt.

Wij doen houtbouw!

Houtbouw kent andere spelregels dan traditionele bouwmethodiek. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen, maar veel belangrijker, voor nieuwe architectonische mogelijkheden en systemen. Onze kennis en ervaring op gebied van traditionele bouw zien we als een verrijking aangezien we weloverwogen kunnen bepalen of houtbouw de meeste rationele keuze is, of dat een hybride model wellicht beter past.

B-leaf is een onmisbare schakel in de bekrachtiging van B-groups’ kernwaarde ‘bewust’. We kiezen bewust materialen en zijn ons ook bewust van de impact die we hebben op de huidige en toekomstige samenleving. B-leaf levert daarin een belangrijke bijdrage door projectgerichte integrale houtbouw oplossingen. Zo werken we aan een bouwwereld waar bio-based materialen een steeds grotere rol gaan spelen.

Maakt bouwen leuk!

B-happy is een allround bouwpartner die de architectuur, engineering en de complete realisatie verzorgt voor alle typen bouwwerken. Van bedrijfshallen en logistieke complexen tot kantoren, appartementen en woningen. 

Wij werken vooral voor professionele opdrachtgevers. 

Daarnaast ontwikkelen wij innovatieve visies zoals exclusieve villa’s, ‘verticale buurten’ en visies voor eerstelijns zorgcentra en zorgwoningen op maat.